Nástroje pre uľahčenie prístupu

zsk

 

komiksV piatok 21. júna sa žiaci štvrtého ročníka ZŠ J. A. Komenského zúčastnili  besied dvoch talentovaných komiksových autoriek.

Na prvej besede sa stretla so žiakmi spisovateľka a autorka komiksov Ivana Jančová. Je známa svojimi pútavými komiksovými príbehmi, ktorými očarila všetky besedujúce deti. Autorka podrobne vysvetlila svoj proces tvorby komiksu, od prvotného nápadu, cez vývoj postáv a príbehu až po konečné stvárnenie a publikovanie. Beseda s Ivankou sa stretla s veľmi pozitívnymi ohlasmi. Deti ocenili jej priateľský prístup a ochotu podeliť sa s nimi o svoje skúsenosti a rady.

Druhú besedu spojenú s tvorivou dielňou si zobrala pod záštitu komiksová ilustrátorka a maliarka Zuzana Jančová. Tvorivá dielňa prebiehala v kreatívnej atmosfére. Deti si vyskúšali rôzne techniky kreslenia. Zuzka im vysvetlila princípy komiksovej tvorby, rozvrhnutia strán a zdôraznila dôležitosť výrazov tváre. Na záver si deti vyskúšali vytvoriť svoj vlastný ,,mini komiks“ a svojimi výtvormi dokázali, že ich fantázia je nekonečná. Tvorivá dielňa sa niesla v znamení smiechu a dobrej nálady všetkých zúčastnených.

Sestrám Jančovým - Zuzane a Ivane - patrí veľká vďaka za možnosť nahliadnuť do komiksového sveta. O tom, že sa deťom besedy páčili, svedčili ich láskyplné objatia autoriek na záver podujatí.

Sme radi, že aj Kysucká knižnica v Čadci je miestom, kde sa prehlbuje láska ku komiksom , k ich tvorbe a čítaniu.

Podujatia boli realizované v rámci projektu „Knižnica - priestor na zábavné získanie vedomosti a upevňovanie zručnosti“, ktorý z verejných zdrojov podporil a hlavným partnerom je Fond na podporu umenia.  Spolufinancovanie zabezpečuje Žilinský samosprávny kraj.

 

Knižnica je v 100% majetkovom podiele ŽSK.

vyrobil: CB Media, s.r.o.